Tiada yang percuma ~

Hari ni McDonalds ada buat promotion beli 1 percuma 1 McChicken. Tapi ni Ala-Carte je, bukan set. Kalau dikira-kira, banyak untung yang McD dapat walaupun kita fikir secara general mesti McD rugi. Kalau untuk set lunch harganya RM5.90++ termasuk fries dengan air. Kita untung kalau beli burger sahaja sebab burger saje dah RM6.25++. Tapi masa lunch, takkan nak makan burger je kan, ada pulak ahkak-ahkak tu tercekik karang. So masa order tu, belilah burger dengan air bersaiz medium. So pengiraan mudah dia macam ni

McD Value Lunch McChicken (assume 2 orang makan)

2 set = RM5.9 x 2 = 11.8++ (termasuk air + fries)

Promosi Beli 1 Percuma 1 (assume 2 orang nak makan)

1 set = RM6.25 + 2.90×2 (air saiz medium) = RM12.05++ (burger + air shj)

Pergh….tak perasan kan? Dalam diam, untung atas angin je. Nothing free in this freaking world kan?

2 thoughts on “Tiada yang percuma ~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s