Kau Benci Tapi Kena Jugak

Saya pergi gym. Dah dekat setahun, tapi berat badan masih maintain. Suka kan korang baca fakta ni (sambil giggle-giggle tangan kanan kat mulut, tangan kiri kat perut). I admit. My mistake. Malas. Gym buddy pun dah takde.Membazir perkara ke-2.

Benci dengan alasan. Kau memang. Suka bagi alasan cam haram. Haram. Haram

Ada beberapa perkara yang aku cukup tak berkenan dengan orang-orang yang datang sana. Saya sangat -ve kan?

  1. Gemuk, buncit, tak lawa, tua dan kau dengan selamba berbogel depan orang. Dengan saiz sebesar batang mancis yang merimbun, kau jadi bahan gelak. Kau rasa, towel yang dia bagi tu untuk apa? Cukup, saya tak perlu tambah dosa. Get your figure right, then naked. OK. Salah konsep jugak macam tu =_=
  2. Kehadapan mamat Zimbabwe/Zaire/Kenya or whatsoever yang datang kat Summit USJ. Kau tak perlulah tenung orang lain exercise macam kau paling hebatlah buat workout. Tolonglah, kau tak cantik pun. Bencilah. Kalau orang tu (aku ker..?) buat salah, tegurlah. Kata hebat, ajarlah. Pulanglah dikau ke negara asalmu. Kejam.
  3. Sila jangan workout dalam sauna room dengan pakai spender je. Duduk, relax, dan jangan mula conversation pun dengan yang lain.
  4. Kalau nak pakai satu-satu equipment tu, kalau ada yang tengah guna, janganlah berdiri kat tepi equipment tu sambil pandang-pandang, dengan harapan “cepatlah ko blah, aku nak pakai“. Sabar. Tunggu turn. Respect. Simple moral value kau tak boleh nak faham?
  5. Benci bimbo yang jaga kaunter kat Empire Subang. Sudahlah gym bertaraf platinum terhampeh sekali, ditambah pula staff perempuan yang sangat bimbos. Dah lama tak pergi sini, tak suka bimbo sambut saya dan cakap “welcome” dengan nada yang sangat fake sekali.
  6. Ultimately, gym-goers yang perasan hebat sekali, berjalan dengan penuh bergaya sambil melontarkan statement “i pergi gym, pujalah saya“. Korang akan perasan this kind of people kalau selalu pergi gym. They think by lifting 20Kg dumbell, make them great, cantik, dan menawan.  Pergi gym sekarang ni macam lifestyle, macam pakai handphone. Nothing to be proud of (ke ko cemburu badan kau tak secantik dioarang) Ahh..kau memang cemburu. Nanti dapat badan cantik, nak tengok kau buat tak statement macam tu?…

Gambar ni bagi inspirasi lah kat aku. Dalam 2 bulan dia boleh dapat figure yang macam ni….(bukan testimoni propa na…)

kau terbaik lah bai~

OK. Nak buat advertisement siket. Kalaulah, pembaca diluar sana yang pergi Fitness First sama ada Empire Subang atau Summit USJ yang cari gym buddy, contact2 lah saya. I really need support from friends laaa. Doing it alone doesn’t give me fun. Bosan dan boleh menyebabkan saya cari alasan kenapa tak nak pergi gym. Ahh…alasan.

 

Saya benci batang mancis.

 

2 thoughts on “Kau Benci Tapi Kena Jugak

  1. Aku dulu rajin jugak pergi gym.. tapi sekarang tak pegi lagi dah. Niat di hati just nak sihatkan badan dan kalau boleh nak dapatkan figure yang cantik. Emm tapi macam tak kena denga jiwa aku lah.. tak seronok, maybe Gym untuk orang yang mempunyai tahap ketahanan mental yang tinggi je kot.. Aku admit le, mengangkat dumbell, cycling, etc boring giler… sekarang ni just jogging hujung minggu + aerobik, futsal twice a week, badminton bila ada geng.. Aku rasa ko pun patut try le semua benda tu sebab benda tu seronok, tak boring, boleh tambah ramai kawan, plus sambil usha2 aweks.. selamat mencuba

  2. salam bro…
    aku baca wordpress ko ni sbb aku google “gym buddy subang”..
    ada plak searches tu hahaha…
    anyway, aku main kt empire.. tgh usaha keras nk trim down…
    tp mmg klu buat weight sorg2 bosan nk mmpus.. sbb tu skang aku fokus buat kardio je..
    ko gim kat mana?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s