Singapura Bahagian 2

I’m sleepy, totally! tapi saya cakap saya nak buat summary pasal Singapore. Apa yang dilihat daripada mata bogel (naked eyes) saya. Tiada prejudis, sekadar perbandingan.

  • Harga kopi kat Starbuck, paling murah $5. OK. Jangan pandai-pandai convert ke duit Malaysia (macam selalu pak menteri buat bila nak naikkan harga minyak. Stupid okeh) sebab kalau convert, sah-sahla mahal untuk kita. Saya anggap murah harga tu, kalau nak dibandingkan dengan M’sia. Starbuck kat sini dah kira premium, macam perabot IKEA, walhal kalau kat negara asal IKEA tu, kira perabot mampu milik saje. Tapi kita kene tengok pendapatan per kapita penduduk S’pore. Mungkin $5 tu mahal untuk mereka…..tataaww….kene tanya okeh. Dah macam Cikgu Noraini mengajar Ekonomi pulak kan ~

    ko memang hebat kalau minum Starbuck kat sini

….entry ni disambung selepas sebulan terbengkalai. dah banyak saya lupa. theee heee heee heee

Ok. Malas nak sambung. Tunggulah my next trip pergi Singapura. Tengok tiket RM128 naik Air Asia. Murah nyeee. Nak masuk Universal Studio. Hari tu tak sempat sebab tak berduit. Wahai Encik Haizam, bulan May 2011, rasa-rasanya kita dah cukup kaya lom nak beli tiket Universal Studio?? **senyum sampai ke tinger sebab plan tu termasuk penginapan di Marina Bay Sand. =_=

By request, ada teman kecik hati sebab tak cerita pasal escalator tertinggi di Asia. OK. Tipu. kat wikipedia takde state pun..OOO…Siap hang na Cik Remy. Tapi yang kat S’pore ni, memang betul-betul tinggi lah escalator dia. Macam kengkorang naik 6 tingkat guna escalator non stop. Biasa setingkat je kan. Dia ada kat dalam satu shopping complex ni, Orchard Central Mall. OK. Memang tinggi. Korang memang akan rasa jakun sekejap. Atas rooftop, akan ada satu macam small garden. Bolelahla duduk-duduk amek gambar sebab bangunan ni yang tertinggi kat area Orchard Road tuh. Bolehlah nampak the whole area kat sana. Estatic kan?

Kat atas rooftop lepas naik escalator tertinggi ~gayat~

May 2011. Perhaps! Perhaps! Perhaps!

Naaaak sangat pergi lagi sekali dengan harga yg macam ni **pom pom

3 thoughts on “Singapura Bahagian 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s