Kenapa Facebook saya ‘downtime’?

Ramai yang perasan, aku dah tutup facebook (FB)aku, tapi harus diingatkan, FB boleh ‘deactivate’ saje, nak ‘cancel’ tak boleh. Maka, aku masih lagi berkeliaran sekitar FB teman-teman yang lain walaupun saya tak post satu benda pun. Wall,photo,info semua aku dah ‘hide’. Adalah jugak teman-teman yang kecik hati sampai delete aku dalam ‘friendlist’ nya…Sedih..Nanges…tapi janganlah rasa ‘privilege‘ sangat sampai aku hide kau daripada skodeng FB aku..Mungkin rasa tak adil akua boleh tengok FB dia but he/she can’t see mine. OK. Fair Enough.

Attention seeker.

Dah lama kot orang cop aku macam ni. Memang patut pun haha. Adalah beberapa situasi aku masa sekolah menengah dulu yang buat orang fikir aku macam tu [malu..malu] patut pun aku tutup deactivate FB tu. Tak dapatlah ko ‘tag’ aku dalam kad kawin berformat pdf, pastu dengan harapan aku nak datanglah. Bukanlah rasa macam aku ni keturunan kerabat, kena bagi kad bagai, tapi at least, do it in a proper way. Mungkin nak save budget? yeah but still….!

The point is, any important occasion, u shouldn’t use FB as your primer medium. Period! At least SMS la brader ~ Teknologi jugak tuh

[Penulis terasa sangat gedik hahaha]

OK.OK. Dah delete certain people dalam FB dan siap buat kategori lagi. Yang aku rasa nak kutuk, aku hide daripada layan status aku haha.

OK. FB ku bermula semula ** grinnn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s