:: Dialog Carut bersama Pekerja Subway ::

Selepas saya  “termakan” sandwich Subway di Summit USJ, sampai sekarang saya rasa macam dilamun cinta. Asyik teringatkan dia. Hari-hari saya terfikir nak jumpa dia, belai-belai dia sebab dia suka buat kejutan. Lain hari lain rasanya. Hepppp heeepp….awak fikir saya cakap pasal sape? I’m referring to Subway Sandwich O.K! Benci..suka fikir benda-benda tak elok.

Saya sengaja lalu kat Plaza Masalam, Seksyen 9. Manalah tau kalau ada duit sekurang-kurangnya RM10, bolehlah saya singgah beli Sub of The Day. Mana-mana yang tak tahu, Sub of the day ni, harganya RM7.50 tapi setiap hari, menu dia lain-lain e.g Isnin B.M.T , Ahad Chicken Teriyaki etc.

…..Eh ada RM10 dalam dompet saya (bermulalah ekspedisi mencari sandwich terbaik di dalam bandar)

Saya tekan mesin tiket parking dan menanti tiket dicetak. Kalau aku dapat keluar dalam masa 15 minit, parking free! Jadi limit masa saya nak beli sandwich ialah 15 minit..

Masa telah diset 15 minit Mr MegBoi!!

minit ke-14

Saya baru dapat parking…mencari-cari tongkat hikmat saya (kunci stereng)…Safety first Fizi walaupun perut dah lapar giler **ketap bibir

minit ke-12

Pekerja 1 : Eh bukan semalam dah datang ke?

Saya : **Jeling tanpa membuka mulut

Pekerja 1 : Nak roti apa? Kita ada Italian, Oregano, Wheat, Honey & Oat, dengan Hearty Italian.

Saya : Hearty…..

Pekerja 1 : Footlong? **Merujuk kepada saiz sandwich sama ada 6 inch atau footlong

Saya  : 6 inch je lah … dah pukul 9 malam kot. Nak sabotaj diet aku lah tu

Pekerja 1 : Cukup ke? Ohh sebab semalam dah beli footlong kan?

Saya :  Iye….**Dalam hati…..Babi

Minit ke 10

Pekerja 1 : Menu?

Saya : Sub of the day

Pekerja 1 : Hah?

Saya : Terikayi Chicken…Sub of the Day pls

Perkerja 1 : Owh. Sorry…extra chicken? or cheese? Terikayi sos?

Saya : No thanks and thanks

Pekerja 1 : Yang mana satu thanks?

Saya : Thanks untuk teriyaki sos

Pekerja 1 : Thanks jugak….

…..Ting….sandwich dah siap masuk oven. 15 saat je kot

Minit ke 8

Pekerja 2 : (tugas dia letak segala jenis sayur dengan sos kat sandwich) Which one do you want?

Saya  : Semua sekali kecuali tomato..

Pekerja 2 : Like everything, everything??

Saya : Ye lah…takkanlah everything tu sayur kobis je kot?

Pekerja 2 : Tomato kami sedap. Segar. Kami tanam sendiri. Rugi abang tak amek. It’s compliment everything..

Saya : Shitt…membebel plak amoi ni.  Awak yang tanam ke?

Pekerja 2 : Tak…kami dapat dari Cameron Highland.

Saya : Minggu lepas saya nampak one of ur worker amik stok kat Giant sebelah tu je.

Pekerja 2 : Giant pun amek tomato dari Cameron Highland.

Saya : Tak nak..tak nak! Pickle kasi lebih O.K

Minit ke 5…Shittt…tinggal 5 minit lagi. Bodoh

Pekerja 2 : Sos?

Saya : Mustard, cili dengan BBQ. Extra BBQ pls

Pekerja 2 : (Sampai tumpah BBQ sos dia letak)

Saya : Too much for extra dear…

Pekerja 2 : This is how i define extra sir….Sah! dia bengang dengan aku.

….masa di kaunter

Pekerja 3 : Take away or dine in

Saya : Take away

Pekerja 3 : RM 7.50…Eh..betul ke ni?

Saya : Kenapa plak?

Pekerja 3 : Biasa RM17.50

Saya : Babilah ko ni….

…masa nak bayar tiket parking

Mesin Parking : RM 1

Saya : Babi! Babi! Babi….hanjeng sangat. Mesin pun dah pandai perli aku

Minit ke 17…..

Pulang dengan hati membara. Bodoh tol. Sumpah saya akan pergi lagi makan Subway!!

**Semua dialog italic saya cakap dalam hati je…

4 thoughts on “:: Dialog Carut bersama Pekerja Subway ::

  1. Hehehe… ko pun dah berhantu makan Subway ni :p Same as my sister in law.. Pantang nampak Subway..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s