Aduhai Bilik Sewa

Konsepnya sekarang, aku homeless (bakal). Housemate aku merangkap pemilik rumah sekarang dah nak kahwin (Alhamdulillah) tapi hazabnya kat aku lah. Kena cari bilik baru lagi…spending hours and hours on Net lookin’ for an ads. Finding a right person to live with is another issue. Macam-macam jenis gaya orang advertise, cuma aku rasa cam kesian dengan mamat ni. Cuba kita layan iklan dia ni :

Contact: faisal
Location: Shah Alam, Selangor
Views: 71
Price: RM 200.00

Description

mula kira bulan MAC.
rumah di tingkat 2 je.
sewa penuh RM700.
bilik master aku dah duduk – rm340
bilik kecik dah ada budak – rm200
bilik medium – rm260 sesuai untuk 2 org,
SIAP BIL API AIR.
biasanya tanpa api air rm230-rm240
korng bleh survey sendiri harga2 bilik kat sni.
nak duduk sorang tetap bayar penuh rm260.
keutamaan yg dah keje.
student pun boleh, tp mesti ada duit nk bayar.
aku galakkan duk 2org, jgn berangan nk duduk sorg2.
syarat2:
1- pembersih n tau jg kebersihan rumah & tandas.
2- jgn suke buat bising
3- jgn ajak kawan datang lepak2, nk lepak kat kdai mamak.
4- mind ur own biz (MYOB). jgn nk tunjuk baik plak.
5- nk bwk awek pndai2 simpan, jgn nk tayang2 plak.
6- jgn nk tunjuk cerewet plak, jgn mcm2 hal.
7- ada duit utamakan tempat tinggal, bukan pegi enjoy.
pastikan sewa tak bayar lambat!
sms aku 019-6808064 bro faisal.
deposit sebulan+sewa sebulan = rm500
deposit api air tak payah.
klo xmampu pegi cari sendiri bilik lain

Kelakar pun ada..kesian pun ada dengan attitude bro Faisal ni. Mungkin penghuni sebelum2x ni buat dajal dengan dia sampai begitu spesifik sekali karakter bakal housemate dia tuh dijelaskan, and of course i don’t want to share the same roof with this guy. Pathetic but it’s his own preference. What to do…

Letihla cari rumah baru ni. I’m comfortable enough with my house right now…sadly but have to move out, latest by June. Anyone who understand how miserable I am, help me by finding a room in Shah Alam..Condo/Apt ONLY arr…..thanks guys..luv ya!

2 thoughts on “Aduhai Bilik Sewa

  1. fizi..
    aku ngan pain akan pindah rumah baru bulan depan..
    kat aprtment mbsj kat area2 sini gak..
    aprtment tu 3 bilik..
    by bulan 5 ni, tinggal aku ngan pain je..so ade satu bilik kosong..

    kalu ko nak boleh reserve awal2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s