An Eating Journey of Nasik Minyak

Hujung tahun cenggini, berduyun-duyun jemputan kahwin yang dapat. Ada yang sempat aku pergi, ada yang sekadar membaca kad yang dihantar, lalu disimpan rapi dalam meja. Tapi pergi Kedah minggu  lepas sebab yang nak kawin tu call dan ajak datang rumah dia. Kedah tuhhh…I mean I’m not a BIG FAN of long distance journey. Dunno why, even thinking the idea make me tired. LOL. So malam jumaat, kami, the fab-8 a.k.a Pak Tat, Keri, Wan Ahmad, Amir, Liza, Mawar, dan Take bertolak dari Gombak. The journey who supposed to take about 4 hour stretched to 6 hours since we stop at every pit stop that available kan..They journey took at nite..so expect delay every time the driver start yawning beside u gotta race with the maniac lorry driver and the unstoppable bus driver who just care about their daily trip!

Beside makan-makan dan beramah mesra dengan kawan-kawan lama, I got a chance also going to the Padang Besar. This place located at the boundary between Malaysia and Thailand and famous with its shopping galore a.k.a fake thing like PLADA or MIKE haha. But I didn’t buy anything tho since I had MAJOR flu and headache just ruined the mood all day long. Just watching the girls buy whatever blouse they want while they guys care more about Nazrul’s car yang rosak tanpa amaran.

One thing about Kedah is its paddy field, which is so freaking beautiful. Saujana mata memandang…waaaahhhh..but they paddy is still in the early stage, so everything is still green even I’m expecting it to be more yellow haha. To make it worth, I noticed there is a railway crossing the paddy field. Wow..imagine la you in the train can and see all the view. Must be one hell of a scenery katenye….

Lot of things la happened along the journey.Bile dah ramai-ramai altogether macam-macam ceritalah yang keluar. Liza Leas la..yang baru sahaja berpacaran itu buat press conference siapa dia di hati dia..wekekeke..siap tunjuk gambar lagi. Henset sentiasa dipicit, senyum tu takyah ceritala..senyum memanjang..Semoga berbahagia lah Liza dengan abang *** dia…ke adik??haha jangan marah ek Liza…senyum sikit?sayang siket? haaa macam tuh la….

Balik dari Kedah tu, kami singgah kat hutan lipur Ulu Kenas, hasil sumbangan buah idea kekasih Liza. Dia yang cadangkan kami lepak situ. Aku yang pada dalam demam-demam tu gagah jugak berenang-berenang dalam air yang sejuk tu. Aku agak pantang jumpa air terjun sebab air dia yang natural beauty tu kalau nak dibandingkan dengan air laut yang masin tak bley telan tu. Tapi sedih jugak sebab kat situ tak la best mana pun kalau nak dibandingkan dengan tempat lain. Lebih kepada jeram sajo sebab tak nampak pun air terjunnya.

Terima kasihla sebab bawak aku yang FUSSY tahap dewa kan..itu tak tak boleh…kejap kena raba lah…(sila dapatkan info sebenar mengenai sindrom raba aku nieh ye!!)..dan macam-macam karenah aku ni. Nasib korangla dapat member aku nieh haha. Aku tak bersalah dalam hal..memang lahir-lahir dah macam tu wekekekeke. Siap demam-demam aku sebab jalan jauh-jauh ni. Sungguh tak adventurous aku ni. Pasni naik flight je la..mahal pun takpa lah kot…daripada demam-demam tak tentu pasal kan..Thanks to Amir too sebab bagi tumpangkan rumah Tok Wan dia yang baik hati sangat tuh…dan juga Wan yang sudi menumpangkan aku naik kereta dia…

Pae and wife...congratz

Pae and wife...congratz

Kat padang besar dgn mawar n take

Kat padang besar dgn mawar n take

sawah padi kt belakang umah Tok Amir

sawah padi kt belakang umah Tok Amir

Berendam dalam kesejukan air terjun

Berendam dalam kesejukan air terjun

bye-bye

bye-bye

2 thoughts on “An Eating Journey of Nasik Minyak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s