Backseat Belt Crap Issue

Starting from Januari 2009, all the passengers on the backseat car MUST wear a seatbelt.

except for those who have MulTiplE lives instead of OnE & some kind of anak dato’ or mIllionAire

but then these issues raise

“Pemakaian tali pinggang keledar di belakang tidak akan mengurangkan kadar kemalangan di jalan raya. Kerajaan seharusnya lebih memberi tumpuan kepada sikap pemandu itu sendiri”

“Saya ada anak ramai (lebih daripada 3). Takkan nak bawak 3 orang je, habis yang 1 lagi tu nak tinggal kat rumah??”

“Kereta saya takde tali pinggang di belakang la…”

Pakcik dan makcik sekalian, the enforcement of seatbelt at the back had nothing to do to reduce the number of the accident on the road

but the purpose having such law is to reduce the impact of the accident

it has a different meaning dear…without wearing the seat belt, just in case u involved in a accident, the chances of death or getting injury is higher.

so memang takde langsung kaitannya ye anak-anak…it’s like u comparing between handphone and a bicycle…eeerrr what those things share something in common??

second issue…how about passenger number 4?

basically we only have 3 seat belt at the bact…so orang number 4 memang tak pakai la

the JPJ/police traffic confirmed, they will not issue a summon for the extra passenger..the law only imply for 3 passengers

so no issue then kan???

last one, no seatbelt

they give you 2 years to put it on

so again..no issue…

tapi apa yang biasa kita dengar kat warung kopi, they still talk about all those issues yang memang tak patut wujud…

nonsense kekdahnya

the only problem is kalau ada budak-budak kt belakang…susah nak dengar kata…tak mahu pakai kan..

then it’s up to ur parental skill on how ur going to ask ur kids to wear it! (or u can simply tali pinggang-kan ur kids)

again..no issue…

people like issue

with issue

people can talk

sigh~~~

3 thoughts on “Backseat Belt Crap Issue

  1. Aku kan kalo ada anak kecik, aku nak beli baby seat tu. Kadang2 ada gak kagumnyer aku ngan orang putes kalo bab2 cenggini. Sampai budak tuh 4taun pun kadang2 suh duduk dalam baby seat lagi.

    Weh nak tanya. Katne nak setting kalo ko rollover link kat blog ni, dia tak kuar cam kat page aku tu. Tatau panggil ape. Tapi cube ko try kat page aku, rollover kat link2 bloggers kat tepi tu. Cane ek tanak benda tu. Nak suh jadik cam ko. Annoying giler seh menda tu.

  2. im kinda iffy about the whole backseat seatbelt thingie… i think its kinda overrated if you know what i mean…

    i mean really…

    first they tell you that it’ll be imposed during the 1st january of 2009…

    then they tell you that you got 2 years to pasang those bahjiggady…

    then they tell you that oh, kalau ada extra person kat tengah2 tuh its okay plak…

    konpius okek??

    thank god im riding the bus to class… jimat minyak, jimat duit…

    wakakakakaka…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s