Makcik Hilux Yang Cam Ke***L

On my way back home, after office hour yang ala-ala suam kuku je hari ni…aku lalu kat jalan shortcut a.k.a sempit maha kecik tu… jalan tu sebelum diupgrade, memang tersangatla jem..tapi lepas diupgrade, kira boleh tahanla jem dia. Takler seteruk tahap giler babi kat paya mengkuang, Melaka (ada pesana penaja lagi). Sampai je kat simpang-3, atau T-junction, aku nak membelok ke kanan (Posisi aku kat tengah-tengah simpang tuh la) tapi ada lah GABAN tak sekolah bawak HILUX sebelah aku nak belok ke kanan. Per hal pulak kan? Hilux tuh dah la tinggi…nak compare kete aku yg rendang tak berbuah tuh! Aku dah tak boleh nampak kenderaan yang datang dari arah kiri. Dalam hati aku “***l gile ****na ni! Bajet ko bawak hilux ko boleh buat suka hati je??”. Geram-geram aku tuh, aku sabar gak. Sempatlah aku pandang ****na tuh, dia pandang aku gak sambil nampak mulut aku terkumat-kamit baca santau angin yang pasti tak berkesan. Last-last aku biarkan je ****na tu lepas dulu…malas nak layan..sah-sahla aku ni cinonet je. Layan ****na giler terlepas kandang buat apa kan..nanti aku sama bodoh jugak la cam dia yang SAH-SAH BANGANG sejak azali.

Terfikir jugak, orang yang berduit macam tu kenapa tak guna otak untuk ikut rules-rules yang SAH-SAH senang nak faham. Ke sebab dia perempuan lorong-lorong hitam yang diangkut oleh suami dia yang kaya sebab musabab dia jadik macam tu? One WorD.. BaNgAng!!

Takpe..today ur day..who knows esok?

Sedarlah, nanti bila dah tercabut nyawa ko tu, takkan ada pencacai ko or anak-anak ko akan tukar kain kapan ko everytime kapan tu dah lusuh…banyak cantekla kan ko kapankan dengan kain sutera import dari Italy..atau kain lace mengerlip berangan macam Ekin Merak tu!

Dan takde jugak sesape nak ganti tanah kubur hang bile Ph tanah tu tak mencapai taraf OPTIMUM ikut stendet ko..berangan la kan ko nak tanah organik suci..blah arr!!!

Geram aku dengan makcik tuh tadi….u will learn the lesson soon… sekarang ni apa-apa pun rebet tunai sajor…

Have a nice holiday makcik Hilux

7 thoughts on “Makcik Hilux Yang Cam Ke***L

  1. why so angry?
    nk jadik pencarut tak bergaji jugak ke?
    ayoo…
    dun be so temper2 one lah…
    u wan to be temper2 wait until you back home lah…
    then you can temper2 all you want…
    serious…

    become dangerous to other people only if you temper2 on the road…
    uhuhu….

  2. huhu~~ punya la payah aku nak cari apa mksd ****na tu..last2 aku taw dah..huh mmg ar skrg ni org bwk kete cam hampes! kita ja kena slalu j=hati2..kalo dak, kena lenyek dgn hilux gedabak tuh! xpa fizi, sabaq separuh dr iman kan..tp power laa ko leh hantau santau angin! kehkehkehe

  3. aku pun selalu kene nagn orang yang kaya sombong camni…
    huhuhu
    fizi, selamat tahun baru……
    ape azam baru?
    hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s