Happy Birthday Yanasday!!!

Sebenarnya, banyak jugak dalam family aku ni yang lahir dalam bulan Desember a.k.a bintang Sagittarius. Tapi since aku ni “Hafizi”, makanya sah-sahla aku ignore pasal kelahiran semua ni. So ignorance kan? Padanla masa birthday ko takde sape yang ingat…talk to the hand baby…So semalam, my nephew, Imran celebrate his 6th birthday. Dah 6 tahun da kan…so fast..tup tap next year (yang tinggal beberapa saat lagi) dah darjah 1 da. Masa kecik-kecik dulu, suka sangat imran ni nangis. Kalau nangis tu, bukan calang-calang menangisnya, pekak telinga cicak-cicak yg wujud dan berjaya menghalau lipas-lipas berkeliaran kat dapur tuh. Just imagine it la…tapi dah besar-besar ni..dah kurangla siket perangainya tu..But where come the word Yanasday..ekceli kalau tak silap, dulu dia ada sebut perkataan Yesterday, tapi cam pelat sikit dia da jadi Yanasday. Since then, aku panggil dia Yana!Yana! Tak pasal-pasal ko memperempuankan nama dia yg sedia macho tu. So hadiahnya, sebijik kek secret recipe dan buku bahasa inggeris yang agak besar jugakla. Kek tu 2 in 1 katanya…celebrate birthday aku jugak haha..so aku beli kek yogurt cheese yang memang jadi kegilaan aku nan terperi. Sedaapp gilos…tapi tak taula yang lain haha. Syok sendiri aku kan…since aku dah kerja, memang jarang aku spend time dengan diaorang ni lagi. Rindu pulak dulu zaman-zaman belajar, cuti kan banyak..memang lepak rumah diaorang la..bawak jalan-jalan kat Melaka..alahai..bestnya especially end of 2006..sekarang ni imran dah dapat adik, Farish Amsyar..i’m not sure if he is going to grown up with me being along. Aku tak nak la miss anything since his 2 bro, i watched them daripada tak tau jalan sampailah dah nak darjah 1 dah ni..gooshh being a workin’ man really take a lot of my precious time.. Imran..happy birthday….from your beloved Pakcik

Imran, yang pakai baju coklat dgn ibu n adik dia nak potong kek

Imran, yang pakai baju coklat dgn ibu n adik dia nak potong kek

Tak menyempat kekdahnya

Tak menyempat kekdahnya

kemeriahan dirasai - wah macam tagline raya plak

kemeriahan dirasai - wah macam tagline raya plak

kek batman nyaaa

kek batman nyaaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s