Bukak Puasa !!!@@!!! Version 3

Haaa dah masuk versi ke-3 daaa “amalan” berbuka puasa beramai-ramai kat luar ni..Hari ni, aku cuma bernasib baik a.k.a jadi substitute kepada sorang staff yang sepatutnya pergi berbuka ni. Dukacitanya, dia tak dapat nak pergi sebab demam. So untuk mencukupkan korum, aku gantilah dia. Actually last week, our company dapat projek besar lepas berpenat lelah fight for it. So kiranya mereka-mereka yang bertungkus-lumus buat projek tu diberi makan besarlah..Aku tumpang se”perut” lah..Alhamdulillah..Rezeki Ramadhan…Bos bawak kami pergi ke Restoran Seri Melayu di Jalan Conlay. 1st time aku pergi kat tempat tuh even Pavillion kat depan mata je. Harga satu kepala je untuk buffet Ramadhan RM75++ untuk dewasa dan RM35++ untuk kanak-kanak..for me, that price is just ridiculous even the food that they served are amazing. Berapa banyaklah korang boleh makan kan dalam satu-satu masa…tapi agak berbaloi jugak sebab makanan dia best sangat especially my fav, daging kambing!! Alahai manisnya daging dia..pastu kuih-muih dia memang pelbagai..yang pelik-pelik pun ada…my fav kek rasberry..perrghh…kalah kek Secret Recipe..lepas Azan Maghrib, kami dihidangkan dengan persembahan kebudayaan sampailah jam 900 pm. Dalam tak sedar, banyak jugak aku makan..tipsnya, seperti yang aku dah bagitau, jangan makan nasi…tapi banyak jugak makanan yang aku tak sentuh sebab asyik meratah daging kambing yang mabeles tuh..hayyoo naik kolesterol aku ri nieh…

Daging kambing, fries, salad, dan udang sambal...5 star

Daging kambing, fries, salad, dan udang sambal...5 star

kuihnya yang menggiurkan

kuihnya yang menggiurkan

Lihatlah dunia macam mana budak Cairo melantak

Lihatlah dunia macam mana budak Cairo melantak

Boss aku tu yang kat tengah-tengah

Boss aku tu yang kat tengah-tengah

Cebol, Kak Su, Aku, dan Fifi

Cebol, Kak Su, Aku, dan Fifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s