Bukak Puasa !!@@!! Version 2

 

Last weekend, another bukak puasa session dengan my friends. Ejat, Alip, Aleh dapat jugak kumpul sama-sama lepas masing-masing dah bawak haluan sendiri..Tahun lepas pun, kami berempat bukak puasa sama-sama tapi dalam situasi yang berbeda. Alip & Aleh dah kerja…Ejat masih belajar, aku plak masih dalam kursus. Kesudahannya, mereka yang dah kerja kene belanja mereka yang belum bergaji..tapi tahun ni semua dah kerja, so masing-masing belanja diri sendiri..boleh?haha…Kami berbuka kat Rimbun Klasik. Mula-mula kami redah Village View cawangan baru kat Jalan Reko tapi fully booked..so takpela..Rimbun Klasik pun ok jugak even dah tak segah 2-3 tahun lepas..kami order siakap 3 rasa, sotong goreng tepung, sayur kailan ikan masin, dan tom yam campur. Overall?? Below expectation…siakap yang di-order tak sampai..bila complaint, diaorang ganti dengan ikan kerapu masak halia..siakap dah habis..pari pun tak sampai…kempunan ejat nak merasa pari bakar…sotong goreng tepung dia besar-besar..tapi besar tepung je dia…sotong dia kecik je…saiz standard…air nenas aku pun tawar semacam…servis agak terukla..so think twice la kalau nak bukak puasa kat sini….sekarang dah banyak restoran yang best-best kat bangi..ko bagi bad service, banyak lagi kedai aku nak pergi…haha…Lepas makan-makan semua, kitaorang gerak ke Alamanda nak main bowling..lama dah aku tak ramas bola boling tuh…frankly speaking, aku still tak reti nak main boling dengan cara yang betul..kalau strike tu dikira nasiblah…tapi apa yang pasti, kalau aku main dibawah tekanan, mesti menjadi hahaha…papepun, berapa banyak jatuhan pin tu tak penting, the fact that we hang out together tu yang penting…thanks buddy…keluar je dari bowling tuh, aku jumpa pelakon-pelakon High School Musical 3..best giler..sporting habis..Vanessa Hudgen cute giler….tapi diaorang tu bley tahan tinggi..Ashley Tisdale je lebey2 tinggi aku hahaha…

 

 

Aleh yg tengah kelaparan

Aleh yg tengah kelaparan

Dah setahun tak jumpa ejat..tetap maintain

Dah setahun tak jumpa ejat..tetap maintain

 

Alip yang menghitung hari berlayar di samudera biru

Alip yang menghitung hari berlayar di samudera biru

 

Antara makanan yang kami bedal

Antara makanan yang kami bedal

 

Aku tak tipu pasal High School Musical tu...See??

Aku tak tipu pasal High School Musical tu...See??

6 thoughts on “Bukak Puasa !!@@!! Version 2

  1. alip skang keje dgn MISC
    makan je banyak..tu yg debab
    dia tgh tunggu je misc panggey naik kapal
    menetang lanun semua

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s