Buka Puasa !!!@@!!!

Minggu lepas, hari Selasa, 9/9/08 <haaa complete segalanya> beberapa opismate aku pergi berbuka puasa kat Restoran Nelayan, betul-betul kat sebelah tasik titiwangsa yang kini dah takde da Eye Of Malaysia yang berharga jootaan ringgit tuh. Kami makan buffet <disebut bu-fe sebenarnya…bukaannya buf-fet>. Satu kepala dicaj RM35 Nett…harga tetap lah tu bukan RM35++ yang tak beberapa nak pasti simbol ++ tu berapa banyak. Makanan yang disediakan termasuklah steamboat, masakan melayu, BBQ chicken, Sate dan banyak lagilah.RM35 tu sangatlah berbaloi sebab memang puas hati makanannya. Mula-mula rambang mata jugak nak makan apa..semuanya best-best belaka. Ayat standard sebelum bukak puasa ” Ehh apasal siket sangat amek tuh, tak cukup ni”…tapi bile dah bukak puasa, mulalah carik alasan tak nak habiskan makanan atas meja tuh kan..memang nak kene sula sungguh hahahaha..Okla…tips bila makan buffet, cuba elakkan makan nasi. Jangan makan langsung la lagi baik sebab makan lauk pun dah memadai. Kenyang punyalah…So maybe next week, there will be another bukak puasa together-together or dah cancel sebab Prof @ Bos dah announce majlis bukak puasa tahun ni buat dekat Dewan Perdana Felda…alahai dekat je..jalan kaki pun bule haha..tapi takpe..memang best kat sana <orang katelah>

bertuah kami dapat meja sebelah kolam ni

bertuah kami dapat meja sebelah kolam ni

antara lauk2 untuk steamboatnya teringat steamboat kat Cameron dulu

antara lauk2 untuk steamboatnya <teringat steamboat kat Cameron dulu>

rupa dalam steamboat

rupa dalam steamboat

bab makan serahkan pada yang pakar wakakakaka kak T dan Suami

bab makan serahkan pada yang pakar wakakakaka <kak T dan Suami>

Fifi menunjukkan arah surau kepada Ajuan, manakala Amir sedang sibuk menyedok udang dan ketam

Fifi menunjukkan arah surau kepada Ajuan, manakala Amir sedang sibuk menyedok udang dan ketam

last but not least, Syakir dan aku posing kekenyangan

last but not least, Syakir dan aku posing kekenyangan

tHANks AlL!!

2 thoughts on “Buka Puasa !!!@@!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s