Cara Nak Menghalau Roomate!

1.Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda

nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org

kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah

balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya

dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada

ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar

melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2

tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu

setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari.

Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup

sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn

kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate

anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2.

Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar,

bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald.

Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata

“Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2

pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu.

Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan

menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat

roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon

balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis.

Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi

dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus.

Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar

dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate

anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera

sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali

sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding

bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu

sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri

makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut

sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau

hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala

buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu

panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk

ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan

(siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia

terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

9 thoughts on “Cara Nak Menghalau Roomate!

  1. hiiieehiiieeehiiiiee..adehh, saket perot aku. aku suka yg no.4 tuh la.. “dah merebak! dah merebak!”
    rummate ko mesti pindah umah kalu ko wat cmtuh fizi.. mesti dia ingat ko giler..kehkeh

  2. hahaha giler kelakor arr tips nih!! kalo nak wat pon, sebelum buat musti tgelak sakan.hohohho..

    fizi, cmne nak wat post kita tu ade summary je, bukan nak view full text..aku wat xleh..pastu, cmne nak wat spy page aku kurang lebar?? mcm ko nih ha..kurus je page..aku nyer panjang ke kanan n kiri..lebar sgt..x lawa…

  3. hahahha..kalu rumate ko tak blah pun agak2nyer ko yg blah dulu ke hospital mental..kehkhekhek..tapi lawak sehh petua ko..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s