Kawan Itu Sahabat

2 weeks ago, I got news about one of my friends (gotta say a close friend) is going to married in a few months. Aku rasa terkejut bukan sebab ia secara tiba-tiba diberitahu, tapi sebab aku tahu perkara ni dari orang lain. It’s a big news and why do I have to know it from someone else (yang mana dia pun dapat tahu secara tak sengaja). I mean come on-lah, susah sangat ke nak SMS cakap pasal tu. Nak cakap habis kredit, awak tu bukan student lagi. Dah ada kerjaya dah pun. I’m not really shocked about his attitude (not telling me about that) because I know since forever, what he’s really like. But then when it comes to big news like this, it’s just unacceptable. Oklah, stop talking about the frustration. But it raised my concern, does wife @ spouse is forever? Bersama selamanya..I love you forever thingy? I don’t think like that because once (if it happened lah) u have a problem or even worst, divorce with your spouse, with who you are going to talk with? With whom you want to share your feeling or seek for an advice? Once u decides to abandon your friends to commit to your love one is just a destructive move. As a friend, we don’t have a real commitment towards the other friend. Itu sebab kalau hati tu terguris ke terkasar ke, sebagai kawan kita dapat terima seadanya. Lainla isteri or suami, the commitment is different. Sometime, even just having a girlfriend, kawan-kawan kat sekeliling dia lupakan. What is that suppose to mean? Eventually,someday, the friends that your abandoned yang akan tolong awak balik. Don’t u feel shame even just a little bit? U might not see it right now but u will….someday…perhaps…owh yeah..anyway congratulation for whoever who is going to get married..semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat…

8 thoughts on “Kawan Itu Sahabat

  1. erk.. saper yg nak kawen tu… maner la tau, kot2 lambat lagi, kot tak jadi so baik takyah heboh awal2.. hehehehe… macam aku, ok la aku cakap skang. aku akan kawen pada satu tarikh di suatu masa di suatu tempat bersama satu empunya diri tapi tatau saper… muahahahaha….

  2. agypt:bes woo kawen~~…..ekekeke…weh cepatla kawen agypt…pijie kate asek dak pompuan(jkees) je yg bermajlis….tunggu ko plak la kot….jgn lupe impom dah…kang masuk blog pijie la pulak…huhuhuhu

  3. aii.. Take, apesal pulak aku yang kena buat majlis dulu.. jadi mangsa keadaan la pulak aku nih.huu.. korang yang dah kawin tu doakan member yang belum kawin nie sampai seru cecepat ea.. tapi pastu make sure jangan lupe impom.🙂

  4. Saya faham perasaan anda. Saya juga sependapat dengan anda. itulah sebabnya sesiapa kawan2 yang ada awek ni…saya berat sikit nak panjangkan persahabatan…bukannya putus, tapi minimakan contact semana mungkin. Pasal saya pernah dikecewakan sahabat, hanya kerana dia mengejar perempuan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s