Aku Rindu

Aku betul-betul emotional bila dengar lagu chasing car daripada Snow Patrol. It some kinds of machine that rewind everything back in the past. I guess ramai yang tak tahu pasal kes aku bercinta (not to mention – even my best friend doesn’t know this!). So lagu tu ada kene mengena dengan saat cinta nak berkembang (Perrghh….ayat). It happened around August 2006 and it just likes a short term love period thing, because we ended the relationship around March 2007. Honestly, itulah cinta pertama aku. Aku memang betul-betul rasa dalam heaven. It seems everything was so sweet. Ia berjaya menenangkan fikiran aku sebab masa tu, aku tengah sibuk buat tesis. Pada birthday dia, aku nyanyikan satu lagu classic, When I Need You – Leo Sayer dan itulah pertama kalinya juga aku nyanyikan lagu untuk orang lain. Macam tak caye je aku citerkan semua ni buat tatapan umum! Haha..Sepanjang 8 bulan bersama, satu perkara yang aku sangat rindu bile aku terkenang balik kisah tu, ialah mendapat sms – Good Morning dari dia. Sampai sekarang I missed that moment. Tak taulah kenapa, tapi I think it’s so sweet. Kalau borak dalam telefon tuh, paling sekejap 1 jam lah. Kenapa putus? Aku bosan, dah macam takde spark dalam relationship tu. Aku yang mintak putus sebab aku rasa masing-masing dah macam terpaksa nak teruskan. Tersiksa juga tapi itulah sebaik-baik keputusan.Sampai sekarang aku masih terkenangkan dia. Aku masih single dan sampai hari ni, aku tak terbuka langsung nak bersama dengan sesape. Risau jugak tapi aku masih mencuba. First love is hard to forget..dan lagu tu, bolehla dikatakan lagu tema kami. That love will be part of my life forever, either I like it or not. I wish I can get rid of it but it just impossible.

14 thoughts on “Aku Rindu

  1. jiwengsss siyot…sumtyme i feel da same way 2 but luckily i found “my bear” n he brings me “miracles” (^_^)

  2. Hmmmm…. Jiwang jugak rupenye sahabatku sorang nie.. First love is hard to forget but it does not mean the end of everything.. i wish u find the right gal for U ..😉

  3. huuwaaa….first love is the best! been devastated about it before bt thank god i have fooundd the real true love..hope it stays forever….nyhow wish ya will find someone better and the best for yourself yeay!!! =p

  4. Hehehe..jiwang rupanya mamat ni. Kehkehkeh. Camnila fizi. Kalau ikut perasaan, memang tak kemana kita. Sampai ke tua pun kalau ko still nak dibuai oleh perasaan sebegitu, memang ko tak kan ketemu jodoh yang sesuai. Sebab dok teringat yang lama. Just remember, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan begitu juga dengan lelaki. Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. Believe me, it’s true! (^_^) Aku akui cinta pertama memang sukar nak lupakan. But hey, nothing can stop us to continue our life, right? Kita hidup kat dunia ni pun kejap ja. So do not waste your time to think about it. Cheers!!

  5. eee…fizi~
    geli aku bace…hohohoho….eleh, ritu ade org msg good morning kat ko…ko kate ko tanak la pulak…tuhla ko..tanak bukak hati kat org len.sebab tuh la asek dok teringat yg dulu ja…aku tak percayerla pade “cinta pertama memang sukar nak lupakan”…sebab pade aku..cinta pertama hanye memberi pengajaran supaya cinta kedua bleh kekal(maksud nyer…perbetul la pe kesalahan ko dulu supaye tak jadi cam cinta pertama)..kalo ade cinta kedua la kan…bg yg takde(cinta pertama aderla cinta terakhir)…kurangla challenge nyer.heheheh….itu pendapat aku laaaaa….

  6. ko nyer kaspersky bila expired ek? KAV6 kan? nak key bleh.. hehehhee.. tapi jgn emel, upload ah kat memaner, sebab emel aku ada problem sket. bules la…

  7. opppssss. silap komen plak.. hahaha.. no komen sbenarnya untuk entry ni.. tatau nak komen per.. hehehehhe….

  8. take2amir.. aku setuju dengan komen ko yang membina.. first love sebenarnye pengajara. pengajaran supaya bila kita dapat cinta yang kedia kita akan lebih hargai cinta tu.. pengajaran untuk kita perbetulkan diri, buat yang lebih baik dan tak ulang kesilapan dulu.. Semoga berjaya dengan cinta yang bakal tiba tak lama lagi..

    p/s.. kite kena belajo dengan diorang bedua ni arr piji.. rumah tangga diorang bahagia je sejak kawin nie..🙂.

  9. haa tengkiu2 fer da comments.Some might thing i just humiliate myself on the net, but things happened. It’s part of my life. Am i regret that I fall in love? No..not at all. I believe in the first love and till now, it’s hard for me to move on. It’s all about time and I just need to wait😉

    p/s: patem..aku pakai panda skang..kaspersky aku cadang nak beli key dia..RM60 untuk 2 PC kot..kita share arrr hehehe

  10. aqypt:haaa…btol2.bahagia…bahagia….;)
    piji:anggap la sesuatu penghujung sesuatu perhubungan adalah permulaan yang baru..cewahhhhh

  11. sorry..
    im crying when im reading ur story..because saya berada betul2 di tempat seperti perempuan tu.kami putus atas sebab and situasi yang sama seperti kamu..

  12. aq….entahla….xtaw katner nak mule…name aq aniff….aq mmg extremely gemok ar…pena tgk shrek x….ha…dy handsome dket dr aq…..aq rase hdp aq cam x de makner lgsg….smpai satu mase….dy dtg dlm hdp aq…dy segala galanya bg aq….namun…….eeesh…patot ker aq cte mende yg xde kena mangena ngan korang…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s